ПОДКАСТИ У ВИКЛАДАННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Чайковська, Ольга (Professional Pedagogics, 2018)
Проблема інтеграції подкастів у процес викладання англійської як другої іноземної мови на сьогодні є дуже актуальною. Стаття має на меті висвітлити потенціал подкастів у викладанні англійської мови. Проблему розглянуто шляхом порівняння та узагальнення існуючого теоретичного матеріалу із теми та дослідження результатів практичного застосування подкастів у вивченні мови, в якому виявлено основні характеристики та види подкастів. Особливу увагу приділено загально- та професійно-спрямованим подкастам, зокрема ветеринарним та сільськогосподарським аудіоматеріалам. У дослідженні здійснено огляд найпопулярніших подкастів з англійської мови. Автор аналізує стратегії інтеграції подкастів в освітній процес. Виявляється, що обидва типи подкастів можна використовувати у навчанні студентів першого курсу університетів технічного спрямування: загальні подкасти використовуються у підготовчому циклі навчальної програми; водночас, професійні подкасти можуть бути інтегровані в професійно-спрямований цикл освітньої програми. Основною метою цього дослідження є вивчення переваг використання подкастів на заняттях з англійської мови. З’ясовано, що подкасти є сучасними ефективними стратегіями у викладанні англійської. Можна зробити висновок, що автентичність, мультифункціональність, здатність сприяти внутрішній мотивації та особистому зростання (поєднання візуальних та слухових сигналів ) та зручність у використанні перетворює подкасти на привабливий інструмент процесу мовлення.