ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ЗДІБНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ЗАСОБАМИ ПЕДАГОГІЧНОЇ ГРИ - Кошук, Олександр (Professional Pedagogics, 2013)
Розкрито актуальність розроблення методики формування і розвитку професійних зді- бностей майбутніх кваліфікованих робітників засобами педагогічної гри, бо саме ці ін- дивідуально-психологічні властивості особистості дають змогу ефективно управляти технічними об’єктами, здійснювати їх налагоджування та ремонт. Означене завдання спрямоване на розвиток творчих здібностей майбутніх кваліфікованих робітників, що, в цілому, є вкрай актуальною проблемою дослідження. Проаналізовано суть понять «пе- дагогічна гра», «ігрове проектування», визначено провідні вимоги до організації імітаці- йно-ігрових занять. Розроблено методику підготовки й проведення практичного заняття з ігрового проектування як засобу залучення учнів до імітованих умов технічної діяльно- сті і, відповідно, продуктивного розвитку їхніх професійних здібностей. Обґрунтовано призначення та структуру педагогічної гри «Сільськогосподарське машинобудування», виокремлено етапи її проведення. Визначено завдання для розробки проекту при прове- денні педагогічної гри «Сільськогосподарське машинобудування» після вивчення зерно- вих сівалок.