УКРАЇНСЬКЕ НАРОДНЕ МИСТЕЦТВО У ФОРМУВАННІ ЕТНОКУЛЬТУРНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ОСОБИСТОСТІ - Отич, О (Professional Pedagogics, 2011)
У статті здійснено науковий аналіз сутності й змісту процесу етнокультурної ідентифікації, виявлено значення народ- ного мистецтва у формуванні національного характеру й ментальності народу. На цій основі зробле- но висновок щодо необхідності розробки й впровадження до професійної підготовки учнів професій- них та професійно-художніх навчальних закладів заходів зі збереження й трансляції етнокультури як найвагомішого втілення і мірила унікальності нації, основи її духовності.