МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИМАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ ТА ЕРГОТЕРАПІЇ - Беспалова, Оксана (Професійна педагогіка, 2019)
У статті висвітлено суть поняття «підходи», розглянуто питання методологічного підґрунтяформування готовності майбутніх фахівців з фізичної терапії та ерготерапії до використання фізкультурно-оздоровчих технологій у майбутній професійній діяльності. Визначено, що діяльнісний, особистісний, системний, аксіологічний та компетентнісний підходи є ґрунтовною основою для формування висококваліфікованого, конкурентоспроможного фахівця у сфері охорони здоров’я, де фізкультурно-оздоровчі технології являються основним засобом майбутньої професійної діяльності.У рамках нашої роботизагальнонаукове підґрунтя формування готовності майбутніх бакалаврів з фізичної терапії, ерготерапії до застосування фізкультурно-оздоровчих технологій складають системний та аксіологічний підходи,що дали змогу визначити мету, завдання і спрямування процесу формування готовності, розкрити її суть та структуру.Особистісний підхідспрямовує педагогічний вплив на  розвиток професійно важливих якостей особистостіі становить теоретико-методичну основунашого дослідження. Діяльнісний підхіднацілює професійну підготовку на формування відповідних умінь та навичок майбутнього фахівця, серед яких організаційно-методичні, пізнавальні, комунікативні та рухові уміння. Компетентістний підхід став базовою основою для визначення відповідних компетентностей,необхідних для професійної самореалізації  майбутніх фахівців.
Keywords: підхід, методологія, методологічний підхід, особистість, діяльність, компетентність, системність, аксіологія, професійна підготовка, готовність, фізична терапія, ерготерапія, фізична реабілітація, освіта, зміст освіти