СПРИЯННЯ СТІЙКОСТІ БІЖЕНЦІВ ШЛЯХОМ РОЗВИТКУ ЇХНІХ НАВИЧОК ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ - Темуген, Есра; Демір, Ісмаіл (Професійна педагогіка, 2023)
Актуальність: дане дослідження концентрується на здатності дорослих біженців знову відчувати життєву цілісність шляхом розвитку їхньої стійкості для подолання труднощів, з якими вони стикаються під час і після процесу міграції.Мета: основна мета дослідження полягає у визначенні впливу розвитку навичок дорослих біженців у сфері цифрового маркетингу на рівень їхньої особистої стійкості. Для цієї мети протягом шести місяців учасникам було запропоновано шість різних програм з цифрового маркетингу. Крім того, для учасників були організовані заходи з підвищення стійкості.Методи: Дослідження було побудовано за змішаною моделлю. В якості кількісного методу використовувався одногруповий квазі-експериментальний дизайн претест-пост-тест, а в якості якісного - метод кейс-стаді.Результати: відповідно до результатів, розвиток навичок дорослих біженців у сфері цифрового маркетингу був ефективним для підвищення їхнього рівня особистої стійкості. Однак значуща різниця не була виявлена залежно від таких змінних, як стать та вік. У рамках діяльності, спрямованої на розвиток стійкості, учасники визначили закриття дверей як професії, які вони втратили у своїй країні походження, тоді як вони розглядали відкриття дверей як можливість займатися різними видами роботи та вивчення мови у новій країні. Було також встановлено, що особи, які мали змогу відчути можливості на ранньому етапі, сприяли реалізації цих можливостей іншими людьми.
Keywords: стійкість; цифровий маркетинг; дорослі біженці; освіта дорослих